Ga terug
+ porties
Red Velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

De allerlekkerste red velvet cupcakes met witte chocolade botercrème. Makkelijk om te maken en met die heerlijke red velvet smaak!
5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 12 cupcakes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cupcakes
  • 60 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 125 ml karnemelk (kamertemperatuur)
  • 150 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel rode kleurstof
Voor de botercrème
  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

Red velvet cupcakes maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter met de suiker voor ca. 5 minuten. Voeg het ei toe en mix nog even kort mee.
  • Voeg vervolgens ook de zonnebloemolie, karnemelk en alle droge ingrediënten toe en klop kort eventjes mee. Voeg als laatste de kleurstof toe (indien nodig kun je wat extra kleurstof toevoegen).
  • Verdeel de cupcake papiertjes in de cupcakevorm en vul ze voor driekwart met het beslag.
  • Bak de cupcakes in ca. 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren met een satéprikker, als deze er droog uitkomt, zijn de klaar.
  • Laat de cupcakes ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze dan eruit en laat afkoelen op een rooster.*

Botercrème maken

  • Als de cupcakes staan af te koelen, maak je de botercrème.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de roomboter met de poedersuiker en vanille tot het wit en luchtig is, dit duurt ca. 10 munten. Klop dan de witte chocolade erdoorheen.
  • Doe de crème in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit toeven op de (afgekoelde) red velvet cupcakes. Genieten maar!

handig om te weten:

*Tip: laat de cupcakes op zijn kop afkoelen, dan worden ze wat platter en makkelijker om de botercrème mooi op te spuiten. Het is geen must, maar wel erg handig!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 423kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 3g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.