Verwarm de oven voor op 195 graden boven- en onderwarmte.
Doe de boter, basterdsuiker, suiker en het vanille extract in een grote kom en mix dit met een mixer luchtig.
Doe vervolgens het eitje erbij, dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Meng goed door elkaar tot een compacte bol deeg.
Meng de chocolade stukjes of chips door het deeg.
Neem nu elke keer een beetje deeg (ter grootte van een walnoot) maak er een balletje van en druk ze plat, leg er 1 of 2 frambozen op, maak er weer een balletje van en druk een beetje aan op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de frambozen open barsten en goed mee bakken (en ja, daar krijg je een beetje vieze handen van ;-))
Leg de koekjes ruim uit elkaar op de bakplaat (bak ze eventueel in 2 delen af).
Bak ze 10-12 minuten in de oven. Zodra de randjes licht goudbruin zijn, zijn ze klaar. De binnenkant blijft dan lekker chewy. Nog even laten afkoelen. Als dat lukt tenminste… en genieten maar!
handig om te weten:
Tip: je kunt ook bevroren frambozen gebruiken. Hak die grof en verdeel ze dan in het midden van het balletje deeg (zoals bij stap 5). Bevroren frambozen kun je immers niet stuk drukken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.