Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Doe de aardappels in een ruime pan met een snuf zout. Giet water erbij tot de aardappels onder water staan. Breng aan de kook, giet af als ze gaar zijn (ca. 15-20 minuten).
Fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn in een ruime koekenpan met wat olie, voeg dan de paprika toe en bak dit mee.
Bak de spinazie kort mee met de ui en paprika tot de spinazie slinkt. Breng op smaak met de komijn, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Meng het geheel.
Stamp de zoete aardappel romig met een aardappelstamper en voeg al stampend de roomboter en crème fraîche toe.
Doe het spinaziemengsel nu bij de puree en voeg de zongedroogde tomaatjes, feta en walnoten toe. Meng dit goed door elkaar.
Serveer de stamppot eventueel met een lekkere salade erbij en genieten maar!
handig om te weten:
Tip: serveer de stamppot met een frisse salade van rucola, feta, snoeptomaatjes en walnoten. Een mix van gewone aardappel en zoete aardappel in deze stamppot is ook erg lekker.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.