Ga terug
+ porties
Brie Brûlée

Brie brûlée

Brie Brûlée, dit klinkt niet alleen onwijs lekker - dat is het ook! De combi van warme brie uit de oven en gekarameliseerde suiker is waanzinnig!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 teen knoflook
  • 1 ronde brie (250 gram)
  • 1 eetlepel honing
  • 1-2 eetlepels rietsuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Ontvel het teentje knoflook en snij in 3 langwerpige stukjes.
  • Haal de brie uit de verpakking en zet het zonder het plastic en papier terug in het doosje of gebruik een hittebestending bakje zodat je zeker weet dat de boel niet gaat lekken in de oven.
  • Snij met een scherp mes de gehele witte bovenkant van de brie.
  • Steek de stukjes knoflook erin en verdeel de honing erover.
  • Zet de brie vervolgens ca. 15 minuten in de oven.
  • Bestrooi daarna met de rietsuiker en brand dit met een brulee/ gasbrander zodat de suiker gaat smelten en een dun laagje karamel vormt.
  • Serveer met stokbrood en eet smakelijk!

handig om te weten:

Voor de foto's heb ik een extra grote brie gebruikt, maar gezien normaal een ronde brie ca. 250 gram is heb ik de verhoudingen in het recept daarop aangepast. ;-)

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 847kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 52g | Vetten: 69g | Verzadigd vet: 44g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.