Ham-kaas croissant uit de oven
Ham-kaas croissant uit de oven. Dit is zo'n aanrader om zelf eens te maken! Heel makkelijk, maar echt fantastisch lekker met opgeklopte boter erop.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Croissants
4 croissants 4 plakken kaas 4 plakken ham handje geraspte kaas tijm (vers of gedroogd) Honing mosterd boter
75 gram roomboter 1 eetlepel honing (+ extra) 1 theelepel dijon mosterd peper en zout
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Klopt voor de honing mosterd boter de roomboter luchtig en meng er dan de honing en mosterd doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de de croissantjes open en smeer de binnenkant in met de opgeklopte boter.
Beleg ze dan met ham en kaas.
Vouw de croissants dicht en doe ze in een ovenschaal.
Besmeer de croissants met een beetje honing, verdeel daar naar smaak wat geraspte kaas en tijm overheen.
Bak ze in de oven voor ca. 8-10 minuten tot de kaas is gesmolten. Geniet ervan!
Calorieën: 456 kcal | Koolhydraten: 26 g | Eiwitten: 10 g | Vetten: 34 g | Verzadigd vet: 21 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.