Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Voeg de dadels toe aan een ruime kom en giet hier 300 ml kokend water overheen. Laat de dadels 10 minuten weken.
Doe de roomboter en de basterdsuiker in een kom en mix 5 minuten met een keukenmachine of handmixer.
Voeg de eieren, bloem en bakpoeder toe en mix nog eens 2 minuten.
Prak de dadels fijn in het water en voeg het geheel toe aan het beslag, mix tot slot nogmaals 2 minuten.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin, bak de cake in ca. 40 minuten gaar.
Maak de toffeesaus
Doe de basterdsuiker in een pannetje samen met de roomboter, laat de boter smelten en meng het goed door.
Voeg de slagroom toe en meng met een garde, laat het 2 minuten rustig koken en haal van het vuur.
Wanneer de cake gaar is, prik je gaatjes in de cake met een satéprikker of vork. Giet de helft van de saus over de cake en laat het intrekken. Snijd de cake in stukken en serveer met een bolletje vanille ijs en de extra toffeesaus. Geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.