Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Klop de boter en suiker gedurende 5 minuten met een mixer tot het romig is.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, gevolgd door de zure room, zelfrijzend bakmeel, zout en de merg van het vanillestokje.
Giet het beslag in de bakvorm bekleed met bakpapier. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Laat de cake volledig koelen zodra deze gaar is (dit duurt minstens 2 uur).
Kook het water, giet het in een glas samen met de oploskoffie en roer dit.
Snijd de cake in 3 lagen, smeer deze dan in met de oploskoffie.
Maak de vulling en topping
Bereid de mascarponevulling voor. Klop de slagroom stijf en voeg al kloppend de poedersuiker toe, klop de mascarpone los en meng dit samen met de fijngemalen oploskoffie bij de room. Laat bij voorkeur een half uurtje opstijven in de koelkast.
Spuit hoge toefjes op de lagen cake en stapel de taart op elkaar.
Zeef wat cacaopoeder over de toefjes en serveer de taart*. Geniet ervan!
handig om te weten:
*Als je de taart niet meteen serveert, bewaar hem dan in de koelkast. Als je de cake eerder wilt bereiden of wilt vervoeren, lees dan de tips in het artikel!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.