Ga terug
+ porties
Tiramisu taart

Tiramisu taart

Een waanzinnige taart voor alle tiramisu liefhebbers: tiramisu taart. Met de klassieke smaken, maar dan in taartvorm. Deze wil je maken!
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 15 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Cake
  • 300 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren (middelgroot)
  • 120 gram zure room
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 vanillestokje
  • 50 ml water
  • 1 theelepel oploskoffie
Vulling en topping
  • 500 ml slagroom
  • 250 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 2 theelepels oploskoffie (extra fijngemalen)
  • cacaopoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

Maak de cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter en suiker gedurende 5 minuten met een mixer tot het romig is.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, gevolgd door de zure room, zelfrijzend bakmeel, zout en de merg van het vanillestokje.
  • Giet het beslag in de bakvorm bekleed met bakpapier. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Laat de cake volledig koelen zodra deze gaar is (dit duurt minstens 2 uur).
  • Kook het water, giet het in een glas samen met de oploskoffie en roer dit.
  • Snijd de cake in 3 lagen, smeer deze dan in met de oploskoffie.

Maak de vulling en topping

  • Bereid de mascarponevulling voor. Klop de slagroom stijf en voeg al kloppend de poedersuiker toe, klop de mascarpone los en meng dit samen met de fijngemalen oploskoffie bij de room. Laat bij voorkeur een half uurtje opstijven in de koelkast.
  • Spuit hoge toefjes op de lagen cake en stapel de taart op elkaar.
  • Zeef wat cacaopoeder over de toefjes en serveer de taart*. Geniet ervan!

handig om te weten:

*Als je de taart niet meteen serveert, bewaar hem dan in de koelkast. Als je de cake eerder wilt bereiden of wilt vervoeren, lees dan de tips in het artikel!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 646kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 47g | Verzadigd vet: 29g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.