Ga terug
+ porties
Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven. Dit is dé ideale manier om een perfect rosé varkenshaasje te bakken en helemaal niet moeilijk. Met spek of ham voor een extra feestelijke touch!
4.67 van 12 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 varkenshaasjes (ca. 300-500 gram per stuk)
  • 8 plakken pancetta of Italiaanse ham
  • olijfolie, roomboter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de varkenshaasjes ca. een half uur van te voren uit de koeling en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Dep de varkenshaasjes droog met een keukenpapiertje en bestrooi ze rijkelijk met peper en zout naar smaak.
  • Verhit een beetje olie en roomboter in een ruime koekenpan en bak de varkenshaas rondom aan. Hij hoeft niet gaar te zijn, puur even aanbraden zoals dat heet.
  • Haal de varkenshaas uit de pan, omwikkel met de pancetta of de Italiaanse ham en leg in een ovenschaal.
  • Zet de varkenshaas nu ca. 15-20 minuten in de oven afhankelijk van hoe dik/ groot je stukken varkenshaas zijn. Om zeker van een rosé resultaat te zijn hou je een kerntemperatuur van 60-63 graden aan. Hiervoor kun je een keukenthermometer gebruiken.
  • Haal de varkenshaas uit de oven en dek af met aluminiumfolie voor je het gaat aansnijden zodat het vlees nog even 5 minuten kan rusten en je een super mals stukje vlees krijgt. Serveer op een mooie schaal en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 26g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.