Ga terug
+ porties
Gingerbread cupcakes

Gingerbread cupcakes

Gingerbread cupcakes. Heerlijke, smeuïge cupcakes gingerbreadsmaak en een witte chocolade botercrème topping met gingerbreadkruiden. Yum!
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 9 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Cupcakes
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • 125 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 eetlepels volle melk (kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille extract (of vanille pasta)
Botercrème
  • 100 gram witte chocolade (Verkade)
  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gember
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Mix voor de cupcakes de roomboter met de basterdsuiker gedurende 5 minuten met een mixer, voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Mix gedurende 1 minuut op middelhoge stand.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kruiden in een ruime kom.

  • Voeg dit toe aan het beslag en mix gedurende 30 seconden op de laagste stand.
  • Mix nu 1 minuut op een hoge stand. Voeg dan de melk en vanille toe en mix nogmaals 30 seconden op een middelhoge stand.
  • Verdeel de cupcake papiertjes in een muffinvorm en vul deze voor driekwart met beslag.
  • Bak de cupcakes in de oven gedurende 20 minuten, controleer of ze gaar zijn.*
  • Laat de cupcakes ca. 10 minuten afkoelen in de vorm, haal ze dan eruit en laat verder afkoelen op een rooster.

Botercrème

  • Maak ondertussen de botercrème: smelt de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop dan de roomboter, poedersuiker, vanille extract en kruiden met een hand- of stamixer (met garde opzetstuk) tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
  • Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen.
  • Spuit de botercrème met een spuitzak en spuitmondje op de cupcakes, decoreer met leuke sprinkles en eventueel zo’n leuke fondant ster. Geniet ervan!

handig om te weten:

*Test of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker in het midden van een cupcake te testen of deze er schoon uitkomt óf duw zachtjes in het midden en als de cupcake terugveert is deze gaar.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 4g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 18g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.