Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
Maak de champignonvulling
Verhit de roomboter in een ruime koekenpan. Bak de champignons, sjalot en knoflook samen met de tijm en laurierblad ca. 5 minuten.
Voeg de walnoten, balsamico azijn en zout en peper naar smaak toe en meng dit samen, blijf bakken tot de balsamico is verdampt. Laat het dan geheel afkoelen.
Maak de beet wellington
Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de champignonvulling over het deeg en laat 5 cm ruimte over vanuit elke hoek. Leg de bieten in de breedte naast elkaar gedrukt.
Rol het deeg strak dicht. Steek eventueel sterretjes met een uitsteker uit het extra bladerdeeg. Druk deze tegen de rol aan.
Kluts het ei en smeer het deeg in met het ei*. Bak de beet wellington in 40 minuten gaar en goudbruin.
Maak de champignonsaus
Voeg de roomboter toe aan een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten.
Voeg de balsamico, bouillonblokje en kookroom toe. Laat het 10 minuten sudderen.
Blend het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
Serveer de beet wellington met de champignonsaus en een bijgerecht naar keuze. Geniet ervan!
handig om te weten:
*Voor een vegan optie kun je abrikozenjam, plantaardige melk of maizenapapje gebruiken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.