Ga terug
+ porties
Beet wellington

Beet Wellington

Beet wellington, een waanzinnig vegetarisch gerecht. Bladerdeeg gevuld met champignons, walnoten, balsamico en natuurlijk rode bietjes. Heerlijk!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de champignonvulling
  • 2 sjalotjes (fijn gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram kastanjechampignons (fijn gesneden)
  • 50 gram roomboter (of een plantaardige variant)
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 150 gram walnoten (fijn gehakt)
  • zout en peper
Voor de beet wellington
  • 3 rode bieten (c.a. 400 gram, voorgekookt, zelfde grootte)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 plakken bladerdeeg (optioneel; om sterretjes uit te snijden)
Voor de champignonsaus
  • 25 gram roomboter (of een plantaardige variant)
  • 250 gram kastanjechampignons (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 300 ml kookroom (of een plantaardige variant)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

Maak de champignonvulling

  • Verhit de roomboter in een ruime koekenpan. Bak de champignons, sjalot en knoflook samen met de tijm en laurierblad ca. 5 minuten.
  • Voeg de walnoten, balsamico azijn en zout en peper naar smaak toe en meng dit samen, blijf bakken tot de balsamico is verdampt. Laat het dan geheel afkoelen.

Maak de beet wellington

  • Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de champignonvulling over het deeg en laat 5 cm ruimte over vanuit elke hoek. Leg de bieten in de breedte naast elkaar gedrukt.
  • Rol het deeg strak dicht. Steek eventueel sterretjes met een uitsteker uit het extra bladerdeeg. Druk deze tegen de rol aan.
  • Kluts het ei en smeer het deeg in met het ei*. Bak de beet wellington in 40 minuten gaar en goudbruin.

Maak de champignonsaus

  • Voeg de roomboter toe aan een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten.
  • Voeg de balsamico, bouillonblokje en kookroom toe. Laat het 10 minuten sudderen.
  • Blend het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Serveer de beet wellington met de champignonsaus en een bijgerecht naar keuze. Geniet ervan!

handig om te weten:

*Voor een vegan optie kun je abrikozenjam, plantaardige melk of maizenapapje gebruiken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 14g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 21g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.