Ga terug
+ porties
Ijstaart

Ijstaart

Makkelijke ijstaart met cake, vanille ijs, chocolade en frambozen. Dit is er echt een in de categorie: weinig werk, groots resultaat!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 cake (ca. 800 gram)
  • 500 gram vanille roomijs (een beetje ontdooid)
  • 150 gram verse frambozen
  • 100 gram Ritter Sport Melk Hele Hazelnoot (in kleine stukjes gesneden)
  • poedersuiker
  • schuimpjes, macarons, extra frambozen, extra Ritter Sport chocolade en verse rode bessen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij een cake horizontaal in 3 plakken.
  • Bedek een cakevorm met huishoudfolie en leg hierin 1 plak cake.
  • Verdeel hierover de helft van het roomijs gevolgd door wat verse frambozen en wat Ritter Sport Melk Hele Hazelnoot in stukjes.
  • Leg daarop de tweede plak cake en herhaal stap 3.
  • Eindig met de laatste plak cake en zet het geheel nu minimaal een uur in de vriezer om op stijven (langer mag ook, je kunt hem dus prima een dag van tevoren maken).
  • Stort vlak voor serveren op een mooie schaal, garneer met poedersuiker, schuimpjes, macarons, extra frambozen, chocolade en rode bessen. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwitten: 4g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.