Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar en kook de aardappelschijfjes 10 minuten voor.
Fruit de ui en knoflook in een ruime hapjes- of koekenpan met wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg 1 theelepel kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.
Voeg de sperziebonen toe en bak nog 5 minuten mee met het gehakt op laag vuur.
Lek de aardappelen goed uit, verdeel de helft van de aardappelen over de schaal, voeg dan de sperziebonen toe samen met het gehakt. Verdeel de 2e helft aardappels over de sperziebonen.
Meng de eieren met de kookroom, 50 gram mozzarella, 50 gram belegen kaas, uienpoeder, kerrie en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng dit goed door met een garde. Giet de room over de aardappelen. Garneer met de extra kaas.
Bak 30-45 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is en de kaas gesmolten. Garneer optioneel met verse peterselie. Eetsmakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.