Ga terug
+ porties
Appelflappen

Appelflappen

Zelfgemaakte appelflappen. Vandaag deel ik mijn favoriete appelflappen recept met je. Een echte klassieker en zo makkelijk om zelf te maken!
5 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 appels (middelgroot - in kleine stukjes)
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ eetlepel kaneel
  • 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei + scheutje melk
  • extra poedersuiker of parelsuiker, ter decoratie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de appels en snij in hele kleine stukjes.
  • Doe de appel in een kom en schep daar de suiker en kaneel doorheen.
  • Neem een velletje bladerdeeg, doe daarop wat van de stukjes appel en houd de randen vrij. Vouw diagonaal dicht en druk de randjes dicht met een vork.
  • Herhaal met de rest van de appel en bladerdeeg tot je 10 appelflappen hebt.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kluts het eitje met een scheutje melk en smeer de flappen in. Strooi er wat kristal- of parelsuiker overheen ter decoratie.
  • Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
  • Strooi er naar smaak nog wat extra poedersuiker overheen ter decoratie. Geniet ervan!

Video

handig om te weten:

Optioneel kun je voor het bakken kleine sneetjes in de bovenkant maken ter decoratie net als ik deed.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 3g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.