Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Schil de appels en snij in hele kleine stukjes.
Doe de appel in een kom en schep daar de suiker en kaneel doorheen.
Neem een velletje bladerdeeg, doe daarop wat van de stukjes appel en houd de randen vrij. Vouw diagonaal dicht en druk de randjes dicht met een vork.
Herhaal met de rest van de appel en bladerdeeg tot je 10 appelflappen hebt.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kluts het eitje met een scheutje melk en smeer de flappen in. Strooi er wat kristal- of parelsuiker overheen ter decoratie.
Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
Strooi er naar smaak nog wat extra poedersuiker overheen ter decoratie. Geniet ervan!
Video
handig om te weten:
Optioneel kun je voor het bakken kleine sneetjes in de bovenkant maken ter decoratie net als ik deed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.