Appelplaatcake
Appelplaatcake, een heerlijke cake, smeuïg met een lekkere laag appeltjes met kaneel afgetopt met een knapperige kruimellaag. Simpel en lekker!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 50 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het kruimeldeeg:
125 gram bloem 100 gram witte basterdsuiker 75 gram roomboter (koud, in kleine blokjes) 1 theelepel kaneel snuf zout Voor de vulling:
3 appels 2 eetlepels bloem 2 theelepels kaneel 2 theelepels citroensap ter decoratie: poedersuiker Voor de cake:
200 gram roomboter (kamertemperatuur) 200 gram witte basterdsuiker 3 eieren (kamertemperatuur) 250 gram bloem 1 eetlepel bakpoeder 125 ml volle yoghurt snuf zout
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Maak het kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast.
Schil de appels en snij in kleine stukjes. Doe in een kom en doe de bloem, kaneel en citroensap erbij. Schep lekker doorelkaar.
Doe voor de cake de boter en suiker in een kom van je (stand)mixer en klop ca. 5 minuten tot het luchtig en licht van kleur is.
Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door de bloem, bakpoeder, volle yoghurt en een lekkere snuf zout
Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
Verdeel de stukjes appel over het beslag en tot slot het kruimeldeeg erover.
Bak de cake in ca. 45-60 minuten gaar. Prik erin met een satéprikker, als die er schoon uitkomt is je plaatcake met appel gaar.
Bestrooi na het bakken met wat poedersuiker ter decoratie en eet smakelijk!
Calorieën: 422 kcal | Koolhydraten: 56 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 20 g | Verzadigd vet: 12 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.