Doe de aardappels in een ruime pan met een snuf zout. Giet water erbij tot de aardappels onder water staan. Breng aan de kook. Giet af als ze gaar zijn (ca. 20 minuten).
Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapiertje.
Snij de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
In dezelfde koekenpan voeg je een beetje boter toe. Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
Bak de spinazie kort mee tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappel romig met een aardappelstamper en voeg al stampend de crème fraîche toe.
Meng de spinazie en spekjes door de puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.