Ga terug
+ porties
Spinaziestamppot

Spinaziestamppot

Een lekkere en makkelijke spinaziestamppot met ei en spekjes. Zo gemaakt en favoriet bij het hele gezin, echt een aanrader om te maken!
4.54 van 39 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 150 gram spekjes
  • 4 eieren (gekookt)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram spinazie (vers)
  • 200 gram crème fraîche
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • roomboter, zout en peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappels en snij ze in stukken.
  • Doe de aardappels in een ruime pan met een snuf zout. Giet water erbij tot de aardappels onder water staan. Breng aan de kook. Giet af als ze gaar zijn (ca. 20 minuten).
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapiertje.
  • Snij de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
  • In dezelfde koekenpan voeg je een beetje boter toe. Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
  • Bak de spinazie kort mee tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappel romig met een aardappelstamper en voeg al stampend de crème fraîche toe.
  • Meng de spinazie en spekjes door de puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer met een gekookt eitje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 601kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 21g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.