Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de pompoenblokjes met wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is (zodra je er met een vork makkelijk in kunt prikken).
Pureer de helft van de geroosterde pompoen en voeg daar de kruidnagel aan toe.
Verhit een ovenvaste pan* op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Fruit dit in 2 minuten even aan.
Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak deze 3 minuten tot het glazig is.
Voeg de gepureerde pompoen toe en roer goed door elkaar.
Voeg de groentenbouillon, tijm en pompoenblokjes toe aan de pan.
Plaats de deksel op de pan en zet deze in de oven gedurende 35-40 minuten.
Haal de pan uit de oven, roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met extra zout en peper.
Bak optioneel de salieblaadjes knapperig in een beetje olie en garneer de pompoenrisotto ermee. Eet smakelijk!
handig om te weten:
*Als je geen ovenvaste pan hebt, kun je het ook in een hapjespan maken en later overgieten in een ovenschaal.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.