Doe ze in een kom met koud water en laat de aardappels een half uurtje weken, giet het troebele water af.
Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
Breng ondertussen een pan water met ruim zout aan de kook. Kook hierin de aardappels beetgaar (niet té gaar) in ca. 10-15 minuten.
Giet af, kook even droog zodat het overtollige vocht verdampt en verdeel daarna over een bakplaat met de knoflook, maizena, kruiden (geen zout!) en een lekkere scheut olijfolie. Schep om en zet in de oven voor 45 minuten.
Schep (een beetje gewelddadig) om na een kwartier en voeg een paar blokjes roomboter* toe na een half uur.
Haal ze uit de oven en kruid na met zout. Eet smakelijk!
handig om te weten:
*Tip: vervang de roomboter voor een plantaardige variant en maak deze heerlijke aardappeltjes vegan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.