Ga terug
+ porties
Gebakken aardappels

Gebakken aardappels

Hét recept voor de allerlekkerste krokant gebakken aardappels. Een ontzettend makkelijk recept om te maken voor perfect gebakken aardappeltjes.
5 van 16 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Weken aardappels: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1,5 kilo aardappelen (vastkokend)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel Maizena
  • roomboter, olijfolie, zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappels en snij ze in grove blokjes.
  • Doe ze in een kom met koud water en laat de aardappels een half uurtje weken, giet het troebele water af.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
  • Breng ondertussen een pan water met ruim zout aan de kook. Kook hierin de aardappels beetgaar (niet té gaar) in ca. 10-15 minuten.
  • Giet af, kook even droog zodat het overtollige vocht verdampt en verdeel daarna over een bakplaat met de knoflook, maizena, kruiden (geen zout!) en een lekkere scheut olijfolie. Schep om en zet in de oven voor 45 minuten.
  • Schep (een beetje gewelddadig) om na een kwartier en voeg een paar blokjes roomboter* toe na een half uur.
  • Haal ze uit de oven en kruid na met zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

*Tip: vervang de roomboter voor een plantaardige variant en maak deze heerlijke aardappeltjes vegan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 330kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwitten: 7g | Vetten: 0.3g | Verzadigd vet: 0.01g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.