Ga terug
+ porties
Pistache tiramisu ijs

Pistache tiramisu ijs

Waanzinnig lekker en romig pistache tiramisu ijs, met knapperige stukjes biscuit en pistachenootjes. Makkelijk om te maken en overheerlijk!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het roomijs:
  • 500 ml slagroom (ongeklopt)
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels pistache pasta
Voor de topping:
  • 25 gram pistachenootjes (ongezouten, grof gehakt)
  • 50 gram biscuits (in stukjes)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten voor het roomijs door elkaar, behalve de pistache pasta. Het makkelijkste is om dat in een blender of keukenmachine te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur. Als laatste voeg je de pistache pasta toe.
  • Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijs machine).
  • Als het ijs bijna klaar is roer je de stukjes biscuits en pistachenoten erdoorheen en doe je het ijs in een grote bak of cakevorm. Laat het ijs even goed invriezen in de vriezer. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 513kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 6g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 24g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.