Kruid de kippendijen met de kruiden en voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg een flinke scheut olie toe aan een ruime pan en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui en de kippendijen toe en bak rondom bruin, voeg de knoflook toe en bak vervolgens de kip gaar. Zodra de kip gaar is haal je deze uit de pan en ga je verder in dezelfde pan.
Voeg de wortels en de paprika samen toe aan de pan, bak deze eventjes aan.
Voeg de rijst toe aan de pan samen met het water en verkruimel de bouillonblokjes. Laat de rijst met de deksel op de pan gaar koken en roer het af en toe even om. Hou in de gaten of de rijst goed gaar wordt. Je kunt indien nodig wat extra water toevoegen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
Zodra de rijst gaar is voeg je de kip weer toe aan de pan en verwarm je deze nog even mee. Geniet ervan!
handig om te weten:
*Siham van team EefKooktZo heeft nog een lekkere tip: je kunt ook kiezen voor een combinatie van olijfolie en zonnebloemolie. De olijfolie is om de smaken sterker te maken en de toevoeging van de zonnebloemolie is zodat het gerecht niet aanbrandt vanwege het lage rookpunt van de olijfolie.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.