Snij de komkommer in dunne plakjes, halveer indien gewenst en doe ze in een ruime kom.
Snij de rode ui in en rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper voor iets minder pit en/of voeg een halve rode peper toe in plaats van een hele.
Voeg de ui en rode peper toe aan de komkommer.
Doe de azijn, water, suiker en het citroensap erbij.
De komkommer moet nu net onder 'water' staan (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe). Breng op smaak met zwarte peper en voeg eventueel nog wat piment korrels toe voor extra smaak.
Meng dit door elkaar. Dek de kom af of doe de salade in een weckpot of herbruikbare plastic bak. Bewaar in de koelkast. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: het lekkerste is om de komkommer een nachtje te laten trekken in de koelkast. Hij blijft dan enkele dagen goed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.