Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en/of bedek hem met bakpapier.
Mix de ingrediënten voor het kruimeldeeg (behalve het ei) door elkaar tot het een kruimelig deeg wordt. Voeg als laatste het ei toe en mix er goed doorheen, kneed het niet te lang door en zorg dat het een kruimelig deeg blijft.
Bedek de bodem van de bakvorm met de helft van het kruimeldeeg en druk zachtjes aan.
Doe de ontpitte en gehalveerde kersen in een grote kom. Schep vervolgens de suiker, maizena en amandelextract erdoor. Verdeel het kersenmengsel over het kruimeldeeg.
Tot slot verdeel je de rest van het kruimeldeeg eroverheen, druk zachtjes aan.
Bak de plaattaart in de oven in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat de plaattaart volledig afkoelen, snij hem dan in stukken. Geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.