Ga terug
+ porties
Kersen kruimel plaattaart recept

Kersen kruimel plaattaart

Kersen kruimel plaattaart, heerlijk kruimelig met een zachte vulling van zoete kersen. Het perfect zomerse, zoete baksel! Dól op kersen.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kruimeldeeg
  • 250 gram bloem
  • 225 gram roomboter (koud - ongezouten)
  • 150 gram suiker
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei (middel)
Voor de kersenlaag
  • 400 gram kersen (ontpit en gehalveerd)
  • 1 eetlepel maizena of custardpoeder
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel amandelextract

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en/of bedek hem met bakpapier.
  • Mix de ingrediënten voor het kruimeldeeg (behalve het ei) door elkaar tot het een kruimelig deeg wordt. Voeg als laatste het ei toe en mix er goed doorheen, kneed het niet te lang door en zorg dat het een kruimelig deeg blijft.
  • Bedek de bodem van de bakvorm met de helft van het kruimeldeeg en druk zachtjes aan.
  • Doe de ontpitte en gehalveerde kersen in een grote kom. Schep vervolgens de suiker, maizena en amandelextract erdoor. Verdeel het kersenmengsel over het kruimeldeeg.
  • Tot slot verdeel je de rest van het kruimeldeeg eroverheen, druk zachtjes aan.
  • Bak de plaattaart in de oven in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de plaattaart volledig afkoelen, snij hem dan in stukken. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 3g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.