Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier. Vergeet de zijkanten niet of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je de kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
Verkruimel de biscuits (evt. in een keukenmachine).
Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde biscuits.
Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de frambozen, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
Verwarm dit kort, pureer met de staafmixer en verwarm dan nogmaals tot de suiker is opgelost.
Haal daarna de pan van het vuur en laat het geheel ietsjes afkoelen.*
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door de frambozenpuree.
Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen - hou ca. 75 gram van de frambozenpuree apart.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
Meng de frambozenpuree (minus de 75 gram die je apart hebt gehouden) door de kwark in een grote kom. Spatel de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker.
Stort de kwarkvulling op de bodem van biscuits en zet 2 uur in de koelkast.
Verdeel vervolgens de 75 gram frambozenpuree over de kwarkvulling en zet nogmaals 2 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.
Garneer eventueel met verse frambozen, munt en witte chocolade naar smaak.
handig om te weten:
*Ik gebruik de hele frambozen, mocht je niet van de zaadjes houden dan zeef je tussendoor even de zaadjes eruit. Ik vind het zelf niet zo'n issue, maar doe het vooral als je er niet van bent :-) .
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.