Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snipper de uien, snijd de knoflook fijn, de winterpeen schillen en in blokjes snijden en de prei in dunne ringen.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig beginnen te worden. Voeg dan de wortel toe en bak deze even mee.
Doe het gehakt hierbij in de pan, kruid met peper en zout en bak rul.
Tot slot doe je de prei erbij en bak je dit tot alle groenten iets zachter zijn geworden.
Voeg de bouillon, tomatenpuree, worcestershire saus, rozemarijn, tijm en het blaadje laurier toe. Laat dit even rustig pruttelen, kook de saus in en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de Aviko Aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking (dit kan in de magnetron, oven of pan).
Verdeel het gehaktmengsel over een ruime ovenschaal.
Daaroverheen verdeel je de aardappelpuree. Je kunt eventueel één of twee lepeltjes crème fraîche toevoegen en de bovenste laag met een spuitzak in mooie toefjes spuiten.
Zet de ovenschotel met gehakt nu voor 30 minuten in de oven en eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
Tip: je kunt de ovenschotel helemaal voorbereiden een dag van te voren tot hij in de oven gaat. Verleng dan de oventijd met een kwartiertje waarvan je de ovenschaal de eerste 15 minuten afdekt met een velletje aluminiumfolie.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.