Schud de schermen vliesbloesem uit zodat eventueel insecten eruit vallen. Knip daarna de bloemetjes van de dikke takjes en doe dit in een pannetje.
Giet hierbij ca. 750 ml water zodat de vliesbloesem net onder water staat. Doe de deksel erop en zet het op een donkere, koele plaats. Laat dit ca. 24 uur staan zodat het goed kan trekken.
Na 24 uur giet je het geheel door een schone theedoek en vang je het vocht op in een schone pan. Gebruik hiervoor echt een theedoek, de vlierbloesem komt immers uit de natuur dus er kunnen wat beestjes achtergebleven zijn. Op deze manier zeef je deze er perfect uit.
Voeg de suiker en het citroensap aan het vocht toe in het pannetje. Kook het geheel tot de suiker is opgelost. Laat dit vervolgens afkoelen en giet het daarna in een schone afsluitbare fles.
De vlierbloesemsiroop kun je afgesloten en op een donkere plek lang bewaren. Hierbij geldt wel; hoe schoner je werkt des te langer je het kunt bewaren. Je kunt ook het citroensap vervangen door citroenzuur, dit is verkrijgbaar bij de toko en zorgt ervoor dat de siroop langer houdbaar is.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.