300gramaardappels(vastkokend, geschild, in blokjes)
1ui(grof gesnipperd)
2eetlepelsdonkere basterdsuiker
50grampinda's(geroosterd)
400mlkokosmelk
1eetlepelmaizena
200gramsperziebonen
300gramrijst
plantaardige olie
verse koriander en limoen ter garnering
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Maak de currypasta door alle ingrediënten te mengen in een hakmolen of vijzel tot een pasta.
Verhit wat olie in een grote pan en bak de currypasta eventjes aan tot het begint te geuren.
Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
Voeg de kokosmelk, aardappel, ui, suiker en de helft van de pinda's toe.
Breng aan de kook en laat vervolgens ca. 25 minuten sudderen tot het gaar is. Om de saus wat dikker te maken, kun je 1 eetlepel maizena mengen met 1 eetlepel koud water en dit een aantal minuten mee laten sudderen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperzieboontjes 5 minuutjes en voeg dan de laatste paar minuten toe aan de curry.
Serveer de curry met de rijst en garneer met verse koriander, partjes limoen en extra geroosterde pinda's.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.