Pasta all'Arrabiata
Makkelijk recept voor pasta all'Arrabiata. Een heerlijke klassieke vega pasta met pit. Simpel, maar fantastisch!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
150 gram rigatoni (of een andere pastasoort zoals penne) 2 sjalotten 2 tenen knoflook 1 Spaanse peper ½ blikje tomatenpuree (35 gram) ½ blik gepelde tomaten (200 gram) olijfolie, peper en zout basilicum en Parmezaanse kaas ter garnering
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de sjalotjes, snij de knoflook in dunne plakken en de Spaanse peper in ringen.
Verhit ruim olijfolie in een pan. Fruit de sjalot, knoflook en peper enkele minuten tot de sjalot glazig begint te worden.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de tomaten uit blik toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gekookte pasta door de saus en garneer met verse basilicum en eventueel Parmezaanse kaas.
Calorieën: 299 kcal | Koolhydraten: 61 g | Eiwitten: 11 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.