Ga terug
+ porties
Pasta all'Arrabiata

Pasta all'Arrabiata

Makkelijk recept voor pasta all'Arrabiata. Een heerlijke klassieke vega pasta met pit. Simpel, maar fantastisch!
4.79 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram rigatoni (of een andere pastasoort zoals penne)
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • ½ blikje tomatenpuree (35 gram)
  • ½ blik gepelde tomaten (200 gram)
  • olijfolie, peper en zout
  • basilicum en Parmezaanse kaas ter garnering

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de sjalotjes, snij de knoflook in dunne plakken en de Spaanse peper in ringen.
  • Verhit ruim olijfolie in een pan. Fruit de sjalot, knoflook en peper enkele minuten tot de sjalot glazig begint te worden.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Voeg de tomaten uit blik toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en garneer met verse basilicum en eventueel Parmezaanse kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 11g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.