Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij gelijke rechthoekjes (13 x 7,5 cm) uit het bladerdeeg.
Snij van het overtollige bladerdeeg repen van 1 centimeter breed en leg die op de randen van de rechthoeken zodat je straks een hogere rand krijgt.
Leg de bladerdeegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de randen met olie of plantaardige melk en prik met een vork gaatjes in de bodem (dus niet in de randen) en verdeel wat amandelvlokken over de rand.
Bak de bakjes in ca. 15 minuten goudbruin en laat daarna volledig afkoelen.
Klop de roomkaas luchtig met de witte basterdsuiker, vanille-extract en het citroensap. Vul hiermee de taartjes.
Halveer de aardbeien, met of zonder kroontje. Snij de abrikoos in plakjes.
Verdeel het fruit over de taartjes en serveer direct.
handig om te weten:
Voor een mooi effect kun je de taartjes vullen met een spuitzak en eventueel een leuk spuitmondje met een kartelmondje gebruiken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.