Snijd de pompoen in blokjes en verwijder het vruchtvlees/ de pitjes (schil de pompoen indien gewenst).
Was de appels, snijd deze ook in blokjes en verwijder het klokhuis.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember en nootmuskaat even aan. Voeg dan de blokjes pompoen toe, verkruimel het blokje kippenbouillon erover en laat dit even kort stoven. Voeg tot slot de appel toe en stoof deze ook mee. Schep af en toe om.
Giet dan 750 ml water erbij en 250 ml melk. Zet het vuur laag en laat de soep nu een klein half uurtje rustig even pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Kook de soep (indien nodig) nog even in om hem iets dikker te maken en serveer met bijvoorbeeld een beetje room, wat pompoenpitten of verse kruiden naar smaak. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.