Zelf raket ijsjes maken. Een van de meest bekende, dan wel niet het meest bekende ijsje wat er is op het gebied van waterijsjes: het raket ijsje. Drie kleuren van geel naar oranje, met een rood puntje. Vele variaties zijn erop gemaakt,maar toch blijft de klassieker van Ola erg lekker. Zelfgemaakt natuurlijk des te meer.
Dat gaan we dan ook doen. Met vers fruit, suiker en een beetje citroensap. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Misschien nog een leuke ijsvorm in de vorm van een raket, als je die kunt vinden. Maar een “gewone” ijsvorm zoals ik heb gebruikt mag de pret ook niet drukken. Daar smaken ze niet minder om en ze zien er evengoed leuk uit door de vrolijke kleurtjes.
Drie kleuren waterijs: raket ijs
Ik heb aardbeien, sinaasappel en mango gebruikt om raket ijsjes mee te maken. Voel je vrij om bepaalde fruitsoorten te vervangen naar smaak of naar gelang wat je al in huis hebt. Frambozen in plaats van aardbeien kan natuurlijk prima. Ananas of perzik in plaats van mango en wat dacht je van (oranje) meloen, papaya of mandarijntjes in plaats van sinaasappel. Je kunt natuurlijk ook alle kleuren omgooien maar dan is de gelijkenis met een raketje wel erg ver te zoeken 😉 .
Waterijsjes zelf maken
Dit is ‘m dan, het allerlaatste ijsje. Voor deze zomer natuurlijk… niet voor altijd. Stel je voor! Dan zou het niet goed gaan met mij want ik ben namelijk dol op ijs, maar voor nu. Eventjes dan want, mocht het je ontgaan zijn, in juli én augustus stond mijn blog in het teken van ijs, ijs en nog er eens IJS. Bekijk dan ook alle ijs recepten voor meer inspiratie van waterijs tot roomijs, van slank tot zondigend lekker en alles wat er tussen zit!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram aardbeien
- 2 theelepels citroensap
- 2½ eetlepels poedersuiker
- 300 ml sinaasappelsap (liefst vers)
- 100 gram mango
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak de aardbeien schoon en doe samen met 1 theelepel citroensap en een ½ eetlepel poedersuiker in de blender/keukenmachine en mix tot een gladde puree.
- Doe de aardbeienpuree in de vorm, steek het stokje er alvast in en vries dit in tot deze laag hard is (ca. 2-3 uur).
- Voor de tweede laag mix je de sinaasappelsap samen met 1 eetlepel poedersuiker.
- Dit giet je over de eerste laag met aardbeien en vries je weer in tot de laag hard is.
- Tot slot pureer je de mango, 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel citroensap en 75 ml water tot een glad mengsel.
- Giet dit weer over de sinaasappel-laag en vries in tot deze laag ook hard is.
- Dan zijn je ijsjes klaar, eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Paula says:
Wauwie ziet er super lekker uit.. ik vroeg mij af welke ijsjes vorm je gebruikt hebt.. ben al tijden op zoek naar deze vorm ijsjes..
Groetjes
Eef says:
Ik heb de vormpjes ooit via een Duitse webshop gekocht, ze zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland.
Paula says:
Wauwie ziet er super lekker uit.. ik vroeg mij af welke ijsjes vorm je gebruikt hebt.. ben al tijden op zoek naar deze vorm ijsjes..
Groetjes
Eef says:
Ik heb de vormpjes ooit via een Duitse webshop gekocht, ze zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland.