- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Zelf ijskoffie maken (makkelijk recept)

Zelf ijskoffie maken. Een recept naar mijn hart als koffieleut. Heerlijk verfrissend tijdens de warme zomerdagen. Nu wil je tijdens een warme zomerdag natuurlijk niet té lang in de keuken staan om een verfrissend drankje te maken. Dit recept voor ijskoffie is niet alleen snel klaar en makkelijk om te maken maar ook nog eens waanzinnig lekker. Kijk, daar houd ik van!

Met dit recept zet je binnen 10 minuten een heerlijke glas vol ijs-, en ijskoude koffie op tafel (of het balkon, of de tuintafel of op je loungeset of…)

Elke ochtend

Ik start mijn dag elke ochtend met een lekkere bak cappuccino. Dat is echt even mijn momentje van wakker worden. Lekker rustig nippen aan een warme bak koffie, heerlijk! Pas daarna ga ik verder met mijn ochtendroutine. Ik ben een echte koffieleut zoals we hier zeggen.

Ijskoud

Deze heerlijke koude ijskoffie is echt een favoriet van mij. Zoals het een echte koffieleut betaamd is deze ijskoffie wel lekker sterk. Ben je een iets minder grote koffieleut? Doe er dan iets meer melk in of gebruik in plaats van 2 espresso ijsblokjes, 1 espresso ijsblokje.

Nu vraag je, je misschien af wat een espresso ijsblokje is. Logisch. Een espresso ijsblokje is niets meer en niets minder dan espresso welke je in een ijsblokjesvorm hebt gedaan. Deze laat je bevriezen en klaar zijn je espresso ijsblokjes!

De espresso ijsblokjes zorgen ervoor dat de ijskoffie een lekkere volle koffie smaak krijgt. Wanneer je gewone ijsblokjes van water gebruikt wordt het namelijk al snel waterig. Maak de espresso ijsblokjes een dag van te voren. Even een nachtje in de vriezer en je kunt de volgende dag aan de slag! Met één kopje espresso maak je zo’n 3 tot 4 espresso ijsblokjes.


Het recept voor ijskoffie

Voorbereidingstijd: 5 | Bereidingstijd: 5 | Total bereidingstijd: 10
Hoeveelheid: 1 groot glas ijskoffie

Wat heb je nodig voor ijskoffie (ingrediënten):

Hoe je ijskoffie maakt:

  1. Zet 2 kopjes espresso. Doe deze in een shaker of in een afsluitbare beker.
  2. Voeg dan de melk, suiker (naar smaak 1 of 2 eetlepels) en de 2 espresso ijsblokjes toe aan de shaker of beker en sluit deze af. Schud het geheel goed door tot er een ijskoude koffie ontstaat. Shake it baby!
  3. Giet de koffie in een glas, garneer met ijsblokjes en een kleurrijk rietje. Proost!