- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Zelf Groene Pesto Maken

Groene pesto, ik ben er dol op! Een beetje op een broodje met kaas en rucola, een paar druppels door de salade, bij de pasta of gewoon lekker bij een stokbroodje. Eigenlijk is groene pesto of pesto genovese altijd goed! Het allerlekkerste is natuurlijk zelfgemaakte pesto. Echt ik durf te beweren dat als je dit recept eens hebt geprobeerd dat je waarschijnlijk nooit meer een potje uit de supermarkt koopt.

Zelf groene pesto maken is een leuk klusje om te doen. Het is ontzettend makkelijk en je bepaald zelf de mate van kwaliteit van de ingrediënten. Zorg voor echt verse basilicum, het liefst versgeplukt van een plantje. Zelf heb ik graag een plantje verse basilicum staan in de keuken. Niet alleen leuk ter decoratie of omdat het zo lekker ruikt, het is nou eenmaal altijd handig om in huis te hebben. Sowieso vind ik een paar blaadjes basilicum vaak gezellig staan op een foto als ik pasta of een ander Italiaans gerecht heb gemaakt. Helaas heb ik niet zulke groene vingers, ik probeer het wel maar faal vaak jammerlijk, dus de plantjes overleven nou eenmaal niet zo lang bij mij. Mocht je een goede tip hebben om ze langer te laten leven dan hoor ik het graag 😉 Zon, water en een beetje liefde krijgen ze in ieder geval sowieso.

Verder heb je een lekkere, goede olijfolie nodig, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Kies voor een blokje Parmezaanse kaas trouwens en niet voor reeds geraspte. Dat laatste kan wel alleen is versgeraspte vaak net even sterker van smaak en dat kan deze groene pesto prima gebruiken. De Parmezaanse kaas geeft een lekker zoutig en hartig tintje aan de pesto, extra zout toevoegen is dus niet nodig. Wel een beetje zwarte peper voor de “bite” en zelf vind ik een paar druppeltjes citroensap altijd erg lekker.

Genoeg gekletst voor vandaag, aan de slag met het recept voor deze heerlijke zelfgemaakte groene pesto!


Het recept voor groene pesto:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje pesto

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte groene pesto (ingrediënten):

Hoe je groene pesto maakt:

  1. Rooster de pijnboompitjes in even kort in een pannetje tot ze licht verkleurd zijn.
  2. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, de knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. De pesto mag best uit kleine stukjes bestaan; het hoeft geen homogene massa te zijn. Schep de groene pesto uit de keukenmachine in een potje of kommetje.
  3. Voeg nu een paar druppels citroensap en naar smaak wat versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto! Eet smakelijk