Yakitori - Japanse kipspiesjes

Yakitori – Japanse kipspiesjes

Yakitori oftewel Japanse kipspiesjes. Wanneer wij in een Japans restaurant uit eten gaan dan bestel ik ze eigenlijk altijd. Mals vlees, goed gekruid en zo waanzinnig lekker. Je kunt ze ook prima zelf maken en vandaag geef ik je hiervoor een heerlijk recept!

Dit heerlijke recept is afkomstig uit het kookboek van collega blogger Sabine Koning, bekend van Ohmyfoodness.nl. Een food & travel blog waar Sabine heerlijke recepten met je deelt maar ook haar passie voor reizen. Die combinatie komt perfect naar voren in haar kookboek: Reishonger.

Kookboek Reishonger - Sabine Koning

Reishonger

Reishonger is een heerlijk kookboek om uren in te bladderen. In het boek kom je veel handige tips en weetjes tegen en bij elk recept staat een persoonlijk verhaal. Mooie kleurrijke foto’s, duidelijke recepten en je krijgt direct zin om de keuken in te duiken met een van de recepten. Sabine neemt je mee van Japan naar Oostenrijk en van de United States naar Scandinavië en langs nog veel meer werelddelen en mooie landen. Bekende gerechten zoals kaiserschmarrn, nasi goreng en banh mi wisselen zich af met onbekendere gerechten waarvan je trek krijgt als je de foto ziet. Wat mij betreft echt een aanrader dit kookboek zeker als je graag een culinair uitstapje maakt buiten onze landsgrens. Het kookboek Reishonger van Sabine Koning is verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor 22,50.

Japanse Yakitori

Een van de recepten uit dit kookboek waar ik direct nieuwsgierig naar was, is het recept voor Japanse yakitori. Zoals ik al eerder schreef is het een favoriet die ik graag bestel zodra we een keertje Japans eten. Zelf had ik het nog nooit gemaakt en zonde eigenlijk want nadat ik het recept van Sabine had geprobeerd wist ik het zeker: dit komt vaker op tafel! Malse kip, goed gekruid en ontzettend makkelijk om te maken. Vandaag mag ik het heerlijke recept van Sabine met je delen en ik kan maar één ding tegen je zeggen: maken! Deze is heerlijk 😉 !

Ik gebruik overigens kipdijfilet voor het maken van de yakitori, dat is iets vetter dan kipfilet waardoor het heerlijk mals blijft na het grillen.

Japanse Yakitori

Yakitori - Japanse kipspiesjes

Yakitori - Japanse kipspiesjes

Heerlijk en makkelijk recept voor Japanse kipspiesjes, yakitori
4.78 van 9 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipdijfilet
  • 8 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en breng het op smaak met zout. Rijg de kleine stukjes vlees aan het stokje en leg de saté afgedekt in de koelkast.
  • Neem een steelpannetje en doe hierin de mirin, sake, zoute sojasaus en lichtbruine basterdsuiker. Roer dit even door, breng aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat dit zo'n 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een stroperig mengsel oftewel "lak".
  • Verhit de grill of de barbecue en grill de yakitori gaar. Bestrijk de yakitori ondertussen met de "lak" en draai ze af en toe om zodat ze aan beide kanten gaar en lekker "gekruid" worden door de lak. Serveer met dun gesneden bosui, gefrituurde knoflook en/of sesamzaadjes. Lekker met een beetje sojasaus, rijst en groenten zoals choy sum bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: laat de satéstokjes een nachtje van te voren weken in een glas water, zo voorkom je dat de houten stokjes tijdens het grillen verbranden

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 11g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Yakitori - Japanse kipspiesjes

10 thoughts on “Yakitori – Japanse kipspiesjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept