- Eef Kookt Zo - https://www.eefkooktzo.nl -

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip. Zachte, luchtige wraps met heerlijk gekruide krokante kipstukjes. Een snelle zelfgemaakte tomatensalsa, een romig sausje en lekker veel groenten. En dit alles zet je gewoonweg binnen 30 minuten op tafel, ideaal!

Bij ons zijn de maandag en dinsdag vaak drukke dagen. Rond een uur of 5 probeer ik meestal weg te gaan van kantoor, maar je kent het vast, je wilt nog net even dat dingetje afmaken en het wordt later… Daarna snel onze dochter ophalen en de keuken in om een lekkere en gezonde maaltijd te maken. Oftewel, spitsuur!

Binnen 30 minuten klaar

Ik roep het wel vaker, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan voor een lekkere en gezonde maaltijd. Op mijn blog vind je niet voor niets veel 30-minuten recepten. Allemaal lekker, allemaal makkelijk, meestal gezond en allemaal binnen 30 minuten of minder klaar. Dit geldt ook voor deze heerlijke wraps met krokante kip. Helemaal fijn: de kip bereid je in de oven. Ik gebruikte dit keer de Crispy Chicken Seasoning Mix van Santa Maria. Een lekkere kruidenmix die niet alleen je kip heerlijk kruid, maar het ook lekker krokant maakt. Het enige wat je hoeft te doen is slechts een klein lepeltje olie verdelen over de kip samen met de kruidenmix en hup, de oven in. Binnen een kwartiertje (ja, dat lees je goed, 15 minuutjes maar) is de krokante kip al klaar.

Aan tafel!

In het kwartiertje dat de kip in de oven staat kun jij de groenten snijden. Een lekkere snelle tomatensalsa maken en de saus voorbereiden. Kip uit de oven en je kunt de wraps vullen. Dit kun je van te voren doen of je laat iedereen aan tafel zelf zijn of haar eigen tortilla samenstellen. Zelf vind ik dat persoonlijk echt een voordeel van Tex Mex: alle ingrediënten in leuke bakjes en kommetjes gezellig op tafel en iedereen kan naar wens zijn favoriete wrap met krokante kip samenstellen. Handig als je een paar kieskeurige kids of tieners aan tafel hebt.

Wraps met krokante kip

Ik gebruikte de mini tortilla’s van Santa Maria. Heerlijke zachte, luchtige wraps welke je kunt vullen zoals een taco maar je kunt ze ook oprollen, aan jou de keuze! Voor de vulling ging ik voor een combinatie van sla, avocado, stukjes krokante kip, tomaat, tomatensalsa en een beetje American Ranch saus. De American Ranch is een dip mix van Santa Maria. Deze is lekker fris van smaak met kruiden en knoflook. Dat past perfect bij de mild gekruide krokante kip. Net even wat anders en het maakt deze wraps met krokante kip nog lekkerder!


Het recept voor wraps met krokante kip:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4-5 personen

Wat heb je nodig voor wraps met krokante kip (ingrediënten):

Hoe maak je wraps met krokante kip:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de kipfilet of kipdijfilet in grove stukken, verdeel hierover de olie samen met het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix.
  3. Doe de stukjes kip in een ruime ovenschaal en zet tot voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de kip gaar is.
  4. Snij de cherrytomaten in partjes en de avocado in blokjes.
  5. Maak de Ranch saus klaar door de helft van het zakje te mengen met 125 gram zure room.
  6. Serveer alles in bakjes en laat iedereen zelf zijn wraps met krokante kip samenstellen.
    Of vul de wraps van te voren met: veldsla, de krokante kip stukjes, cherrytomaat, avocado, tomatensalsa en naar smaak een beetje Ranch saus. Eet smakelijk!

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Santa Maria. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.