Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado

Wraps. Zodra de dagen langer beginnen te worden en het weer warmer, komen ze bij ons steeds vaker op tafel. Een goed voorbeeld hiervan is dit waanzinnig lekkere recept voor wraps met kip en avocado. Lekker fris, goedgevuld en makkelijk om te maken.

Ik gebruik voor dit recept mini wraps. Deze wraps zijn iets kleiner (nogal logisch – ze heten niet voor niets mini wraps πŸ˜‰ ), iets dikker en luchtiger dan gewone wraps. Je kunt deze mini wraps vaak ook vinden onder de naam gordita. O.a. te koop bij Albert Heijn, eigen merk. Ik vind ze lekker en het is weer eens wat anders dan de bekende, grotere wrap. Je kunt overigens ook de wraps zelf maken. Het recept voor zelfgemaakte wraps kun je immers ook op mijn blog vinden en daarmee kun je natuurlijk prima het formaat wrap zelf aanpassen.

Goed gevulde wraps met kip

Met dit recept kun je ongeveer 6 wraps vullen. Houd rekening met 2 tot 3 wraps per persoon. Ze zijn natuurlijk wat kleiner dan de ‘gewone’ wrap maar vullen ook erg goed. De kip kruid ik tijdens het bakken alleen met peper en zout en na het bakken met een kruidenmengsel van komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder. Doordat je de kruiden er pas aan het einde op doet proef je ze extra goed terug in de wrap. Dat is nou net wat deze wraps zo ontzettend lekker maakt!

Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado

Wraps met kip, avocado, tomaat en sla. Een makkelijk recept voor waanzinnig lekkere, goedgevulde wraps. Binnen 45 minuten op tafel!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 mini wraps (gordita's)
  • 500 gram kipfilet
  • 1 tomaat
  • Β½ avocado
  • 2 theelepel komijn
  • 2 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Β½ theelepel chilipoeder
  • 100 gram ijsbergsla (gesneden)
  • 75 ml zure room
  • 75 gram geraspte kaas
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm een beetje (olijf)olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan. Voeg dan de kip toe en breng op smaak met peper en zout.
  • BakΒ de kipΒ even kort mee enΒ doe dan de inhoud van de koekenpan (kip, ui en knoflook) in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot de kip volledig gaar is.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de avocado inΒ dunne plakjes.
  • Verwarm de mini wraps door ze om en om te bakken in een koekenpan.
  • Meng de kruiden door elkaar en verdeel over de kip wanneer je deze uit de oven haalt. Pluk de kip door deze metΒ twee vorken uit elkaar te trekken.
  • Smeer een beetje zure room over de wraps en verdeel hier de ijsbergsla, kip, tomaat, avocado en de geraspte kaas over. Vouw de wraps dubbel en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 298kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 20g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Wraps met kip en avocado

9 thoughts on “Wraps met kip en avocado

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept