Rooster de witte boterhammen en laat ze even kort afkoelen. Doe ze dan in een keukenmachine en maal fijn. Voeg aan het broodkruimelmengsel nog 1 theelepel zout, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel knoflookpoeder toe. Meng dit alles goed door elkaar en strooi het broodkruimelmengsel uit over een bord.
Zet ook alvast een bordje met bloem klaar en een ander (diep) bordje of schaaltje met de twee eitjes die je even kort hebt geklutst.
Bedek de kipfilet met wat huishoudfolie en sla ze plat. Dit kun je doen met een vleeshamer, onderkant van een steelpannetje of een deegroller. Bestrooi de kipfilets aan beide kant met peper & zout.
Haal de kipfilet eerst door het bloem, dan het ei en als laatste door de broodkruimels. Zorg dat je de hele kip goed hebt bedekt.
Doe wat boter of olie in de pan en bak de kipfilet om en om mooi goudbruin. Leg ze na het bakken even op wat keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.
Snij de ciabatta's open en besmeer met wat mayonaise. Beleg met sla, een plakje kaas, de kipburger en garneer met een paar plakjes tomaat en komkommer.
Serveer deze krokante kipburger met een frisse salade en wat opgebakken aardappeltjes of frietjes.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.