Haal de biefstuk ongeveer een half uur van tevoren uit de koeling.
Hak de ongezouten pinda's fijn met een groot mes en rooster ze even kort in een pan op hoog vuur. Haal de pinda's uit de pan en zet ze even apart.
Snij het kopje en het kontje van de rode peper en verwijder de zaadjes door de peper zachtjes te rollen tussen je handen. Snij de peper daarna in dunne ringetjes.
Snij ook de bosui en de rode ui in dunne ringen. Schil de wortel en snij hier dunne reepjes van.
Doe een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ringetjes van de rode ui even aan. Voeg ondertussen de 2 theelepels suiker en 1 theelepel sesamolie toe en bak de ui tot deze mooi glazig is en door de suiker een beetje gekarameliseerd. Zet de ui even apart.
Dep de biefstukken droog en kruid deze met wat peper en zout aan beide kanten. Verhit wat boter en olie in dezelfde koekenpan en bak hier de biefstuk om en om mooi gaar (zoals je 'm het liefst heb; raw, medium of well-done). Leg de biefstuk op een bord en bedek met aluminium folie om 'm nog even een paar minuutjes na te laten garen.
Maak ondertussen de dressing alles in een kommetje door elkaar te mengen.
Verdeel de sla over twee borden en verdeel ook de dunne reepjes wortel & rode ui. Snij de biefstukken in plakjes en verdeel ze per biefstuk over de twee borden. Garneer met de pinda's, ringetjes rode peper, bosui en drizzle er wat dressing naar smaak overheen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.