Ga terug
+ servings
Oeufs en Cocette

Oeufs en Cocette

Oeufs en Cocette. Weer eens iets anders dan het gekookte of gebakken eitje 's morgens en ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 grote eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper, zout en paprikapoeder
  • 4 takjes bieslook (fijn gesneden, het uiteinde heel laten ter decoratie)
  • roomboter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe wat water in een braadslee (of een metalen bakvorm) zodat de bakjes straks tot de helft onder water staan.
  • Zet dit in de oven en verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de ramequins of hittebestendige schaaltjes in met wat roomboter.
  • Per schaaltje doe je het volgende erin: een halve eetlepel crème fraîche, een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas, breek het ei erboven, wat vers gemalen peper, een heel klein snufje zout (de Parmezaanse kaas is al zout dus veel heb je niet nodig), wat paprikapoeder en wat fijngesneden bieslook erop (de uiteindes gebruiken we straks). Als je nog wat Parmezaanse kaas over hebt, verdeel je dit over de bakjes.
  • Zet de schaaltjes in de braadslee in de oven voor ongeveer 9-11 minuten tot het ei mooi zacht gestold is.
  • Terwijl het ei in de oven staat, rooster je het brood en snij je deze daarna in reepjes.
  • Als het ei uit de oven is, garneer je het met de bieslook en serveer met de reepjes brood zodat je lekker kan dippen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 227kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 10g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.