Ga terug
+ servings
Caeser Salade met gegrilde kip

Caesar salade met gegrilde kip

Caesar Salade met gegrilde kip. Een lekkere, frisse salade waarbij ik voor de dressing de rauwe eidooiers achterwege heb gelaten. Snel klaar!
4 van 1 stem
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kipfilet
  • 1 krop Romaine sla (of 2 x baby Romaine sla krop)
  • 30 gram croutons
  • 2 kleine handjes Parmezaanse kaas vlokken
  • 3 ansjovis filets met olie
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • olijfolie
  • knoflookzout
  • uienpoeder
  • paprikapoeder
  • zwarte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipfilet in 2 of 3 grove stukken en leg ze op de snijplank. Bestrooi één kant met een beetje zwarte peper, knoflookzout, uienpoeder en paprikapoeder. Bedek met keukenfolie en sla de kip plat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een steelpannetje of een vleeshamer mocht je die in huis hebben.
  • Door kipfilet plat te slaan wordt het vlees straks sneller gaar en krijg je mooie (niet te dikke) stukken voor in de salade. Draai de kipfilet om en herhaal hetzelfde aan de andere kant (kruiden, keukenfolie en platslaan).
  • Besprenkel beide zijde van de kipfilet met wat olijfolie en verdeel d.m.v. een kwastje of met je handen goed over de kipfilet.
  • Zet de (grill)pan aan en bak de kipfilet om en om gaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en dep met een keukenpapiertje het overtollige vet van de kip af. Laat de kip afkoelen en snijd daarna in blokjes.
  • Maak ondertussen de dressing. Doe de ansjovisfilets, yoghurt, mayonaise, citroensap, mosterd, geraspte Parmezaanse kaas en 1 theelepel olijfolie in de keukenmachine en maak er een egale saus van. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was en snijd de Romaine sla in dunne reepjes en verdeel over twee diepe borden. Verdeel de kipfilet over de bordjes en ook de croutons, Parmezaanse kaas vlokken en een beetje dressing. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 430kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 28g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.