Doe de gist, melk en suiker in de kom van je keukenmachine. Meng dit en laat dit een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe dan de bloem, ei, boter, zout, 1 theelepel kaneel en kardemom erdoorheen en kneed dit met de keukenmachine tot een soepel deegje.
Vorm er een bal van, dek de kom af en laat nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid is verdubbeld.
Meng dan de basterdsuikers met 1 eetlepel kaneel, stort daarin het deeg uit en wentel het erdoorheen.
Vorm nu 10 gelijke balletjes van het deeg (ca. 75 gram per stuk) en laat ze even 'zweten'. De suiker lost dan een beetje op. Als je straks weer gaat rollen, dan pakt de rest van het deeg de suiker beter.
Rol vervolgens de bal uit tot een streng van ca. 35-40 centimeter, al rollend door de basterdsuiker.
Vouw de streng om één van de uiteindes en stop het andere uiteinde onder de bolus. Duw iets tussen de rol, zodat het uiteinde goed vast zit.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met huishoudfolie en laat nu ½-1 uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden.
Bak de Zeeuwse bolussen in circa 8 minuten gaar. Blijf erbij - bak je ze te lang dan worden ze droog en je wil gaan voor iets klef ;-) .
Laat ze uit de oven 1 minuut koelen, draai ze dan om en laat ze verder afkoelen (eventueel op een rooster). Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.