Ga terug
+ servings
Chili Con Carne uit de Slowcooker

Chili Con Carne uit de slowcooker

Voor de foodblogswap maakte ik deze maand Chili Con Carne uit de Slowcooker. Lekker, ontzettend makkelijk om te maken en ultiem comfortfood.
4.12 van 25 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 250 ml water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 100 gram kidney bonen
  • 200 gram bruine bonen
  • boter of olie, zout, peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan. Doe de kruiden erbij en bak ze even kort mee. Voeg het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
  • Doe het gehaktmengsel in de slowcooker samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, water, runderbouillon blokje en naar smaak wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker voor 5 uur op 'low'.
  • Na 5 uur voeg je de kidneybonen en de bruine bonen toe in de slowcooker en laat je alles nog een half uurtje lekker doorwarmen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 411kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 42g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.