Verwarm de oven voor op 150 graden en zet onderin de oven een kommetje met water (waar wel nog het ovenrooster boven past).
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Verkruimel de bastognekoeken en smelt de roomboter.
Schep de roomboter goed door de bastognekoeken. Verdeel dit over de bodem en iets over de zijkanten van de springvorm zodat er een kleine opstaande koekrand is zoals je op de foto kunt zien.
Nu gaan we de vulling maken. Klop de roomkaas luchtig met de suiker.
Voeg één voor één de eieren en de dooier toe en voeg pas een nieuw ei toe als het vorige eitje volledig is opgenomen.
Klop vluchtig de slagroom door het beslag, daarna de maizena en tot slot het vanille extract. Mix het beslag niet te lang.
Giet het beslag over de bodem en bak de cheesecake nu 2 uur in de oven en laat hem daarna 2 uur in de oven staan.
Laat de cheesecake verder volledig afkoelen in de koelkast. Hij is de volgende dag het lekkerst, na een nacht (afgedekt) in de koelkast.
Decoreer de cheesecake naar wens met vers fruit voor je hem gaat serveren. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.