Ga terug
+ servings
Italiaanse bruschetta

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat, een Italiaanse klassieker! Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht dat ontzettend makkelijk is om te maken.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 12 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 stokbrood (mag een dag oud zijn)
  • 1 klein handje basilicumblaadjes (vers)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook (zonder schil)
  • olijfolie, zeezout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd het stokbrood in plakken van circa 2 centimeter.
  • Verdeel olijfolie ruim over beide kanten van de sneetjes stokbrood. Bak ze 3-4 minuten per kant goudbruin en knapperig onder de grill van de oven of in een (grill)pan.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze in een ruime kom. Scheur de blaadjes basilicum en voeg deze toe, samen met olijfolie en zeezout naar smaak. Schep om.
  • Wrijf met de teentjes knoflook over de gegrilde sneetjes stokbrood.
  • Verdeel over alle sneetjes de gemarineerde tomaatjes en eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 0.1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.