Ga terug
+ servings
Shoarma recept

Shoarma maken

Een lekker en heel makkelijk recept om zelf shoarma te maken. Ik geef je mijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte shoarma.
4.50 van 16 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 5 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • 1 theelepel koriander (gemalen - gedroogd)
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen - gedroogd)
  • 1 theelepel komijn (gemalen - gedroogd)
  • ½ theelepel kardemom (gemalen - gedroogd)
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen - gedroogd)
  • ¼ theelepel cayennepeper (gemalen - gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout
Om te serveren: pita, knoflooksaus, sla, komkommer, tomaat

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes
    • Doe de rest van de ingrediënten in een kom bij elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng dit tot een gladde marinade.
    • Giet de marinade bij de kipdijfilet reepjes. Schep goed door elkaar, zodat alle kipstukjes bedekt zijn met de marinade. Dek de kip af en laat minimaal 1 uur (of langer) marineren in de koelkast.
    • Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet gaar.
    • Serveer met pitabroodjes, knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat naar smaak. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 16g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.