Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Voor een extra gladde hummus verwijder je het schilletje.
Doe de kikkererwten in de keukenmachine. Pers het teentje knoflook uit en doe erbij.
Pers de citroen uit en voeg de helft van het sap toe samen met het water, tahini, olijfolie en peper, zout en komijn (start met 1 theelepel komijn).
Pureer tot er een gladde massa ontstaat en laat de keukenmachine ongeveer 3 minuten draaien. Voeg eventueel extra olijfolie toe om de hummus gladder te maken indien nodig.
Verdeel de hummus over een mooie serveerschaal en verdeel daaroverheen de toppings.
Bestrooi naar smaak met olijfolie, za'atar en chilivlokken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.