Ga terug
+ servings
tomatenquiche recept

Tomatenquiche

Tomatenquiche. Een waanzinnig lekkere en makkelijke quiche met tomaten, ricotta en (verse) kruiden. Zo fan-tas-tisch lekker!
3.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 recept quichedeeg (of kant-en-klaar hartige deeg)
  • 3 of 4 tomaten
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ei (middelgroot)
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gram bieslook (vers )
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet nu de springvorm in en verdeel hierover het quichedeeg. Druk er met een vork gaatjes in en bak de quiche blind nu 10-15 minuten voor.
  • Snijd ondertussen de tomaten met een scherp mes of mandoline in dunne plakken en leg ze op een keukenpapiertje, zodat het teveel aan vocht wordt opgenomen.
  • Doe de ricotta samen met de Parmezaanse kaas, ei, knoflook, bieslook en gedroogde kruiden in een keukenmachine. Voeg naar smaak peper en zout toe en mix het geheel tot een gladde puree.
  • Laat de quichebodem iets afkoelen en verdeel hierover nu de ricotta vulling.
  • Leg daarop de plakjes tomaat, ze mogen elkaar overlappen en je kunt als je dat leuk vindt ook wat kleine tomaatjes toevoegen.
  • Zet de quiche nu in de oven en bak hem in ca. 30-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer met een frisse salade naar smaak en garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 12g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.