Doe de sjalotten, knoflook, pepers en gember in de keukenmachine. Maal het samen tot een gladde massa en voeg er vervolgens de tamarinde, sojasaus, palmsuiker en het zout aan toe. Meng alles nog even goed door elkaar.
Snij de buikspek in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe de marinade erbij, meng en zet het (afgedekt) minimaal 1 uur in de koeling.
Wanneer het buikspek gemarineerd is, steek je de BBQ aan. BBQ pro's gaan hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
Neem ondertussen het buikspek uit de marinade en rijg de blokjes vlees op de spiesjes.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesjes met buikspek dan eerst op het indirecte deel van het rooster en sluit de BBQ met het deksel. Gaar de saté nu 15 minuten.
Verplaats de buikspekspiesjes na 15 minuten naar het directe deel en gril ze 2 á 3 minuten per kant. Dus 8 tot 12 minuten in totaal boven de hete kolen. Let wel goed op: door het vet in het vlees, kunnen vlammen ontstaan.
Haal de buikspek-saté van de BBQ wanneer ze aan alle zijden mooi gegrild zijn. Serveer ze vervolgens direct en eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: ga je houten spiesjes gebruiken? Week deze dan nu gelijk in water, zodat ze straks minder snel verbranden op de BBQ.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.