Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Klop de boter en de suiker in ca. 5 minuten wit en luchtig met een hand- of stamixer.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een nieuwe toe als de vorige goed is opgenomen.
Voeg dan het vanille extract toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en het zout tot een mooi beslag.
Vet de bakvorm in of bedek met bakpapier. Verdeel 1/3 deel van het beslag over de bodem, verdeel daarover de helft van de jam.
'Swirl' dit door elkaar met een mes of satéprikker. Daarop verdeel je weer 1/3 deel van het beslag, daarop de rest van de jam. 'Swirl' dit weer door elkaar en daaroverheen het laatste deel van het beslag.
Bak de cake nu in ca. 45-60 minuten gaar. Test of de cake gaar is met een satéprikker. Laat de cake volledig afkoelen en haal uit de cakevorm.
Maak dan het glazuur door de poedersuiker te mengen met de crème fraîche of yoghurt/kwark en de melk*. Meng tot slot de kleurstof naar wens erdoor.
Verdeel het glazuur over de cake en garneer naar wens met verse kersen en blaadjes munt. Laat het glazuur opstijven en snij de cake in plakken. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Let op: glazuur kan snel te dun worden. Voeg eerst 1 of zelfs een halve eetlepel melk toe. Meng alles door elkaar en voeg dan pas extra vocht toe. Glazuur mag lekker dik zijn en als je het roert mag het even een paar tellen duren voor het weer glad is.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.