Kersenjam
Zelf kersenjam maken is ontzettend makkelijk en het resultaat? Zo fan-tas-tisch lekker! Dit moet je echt eens proberen.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 potten jam
750 gram kersen 300 gram geleisuiker 1½ eetlepel citroensap
Ontpit de kersen en doe ze in een steelpan met een dikke bodem.
Voeg de suiker toe samen met het citroensap en verwarm terwijl je af en toe roert.
Als de suiker begint op te lossen en het geheel vochtiger begint te worden, zet je het vuur hoger en breng je het geheel aan de kook.
Roer het af en toe goed door en laat de jam rustig pruttelen tot het één geheel wordt en het iets indikt.
Druk de kersen tegen de zijkant om ze stuk te maken. Voor een gladde jam kun je er nu ook de staafmixer inzetten om de jam glad te maken.
Test door middel van de geleiproef of de jam klaar is.
Als de jam klaar is giet je deze in een potje. Draai de deksel erop en zet het potje ondersteboven en laat de jam volledig afkoelen. Eet smakelijk!
Calorieën: 814 kcal | Koolhydraten: 209 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 0.1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.