Ga terug
+ servings
Tiramisu met mango

Mango tiramisu

Waanzinnige tiramisu met mango en passievrucht. Een heerlijke, makkelijke tiramisu waar je een instant zomers gevoel van krijgt.
4.77 van 17 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de lange vingers
  • 100 ml water
  • 100 ml tropische limonade (siroop)
  • 200 gram lange vingers
Voor het roommengsel
  • 300 gram mascarpone
  • 150 gram mango (gepureerd)
  • 6 passievruchten (alleen het vruchtvlees)
  • 2 eetlepels tropische limonade (siroop)
  • 50 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom klop je de mascarpone los samen met de mango, passievrucht vruchtvlees, tropische limonade en stukjes chocolade.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
  • Meng nu voor de lange vingers de limonade en het water in een kom.
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door de sterke limonade. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel.
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met extra passievrucht, blokjes mango en/of extra witte chocolade. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 7g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.