Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Klop de boter met de witte basterdsuiker luchtig door het ca. 5 minuten te kloppen.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de citroenrasp, bakingsoda, bakpoeder, yoghurt en beetje bij beetje de bloem. Voeg optioneel smaak- en/of kleurstof toe*.
Vet de bakvorm in of bedek deze met bakpapier en verdeel hierover het beslag.
Bak de cake in ca. 30-45 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
Laat de cake een half uur afkoelen en keer hem dan om zodat de gladde onderkant de bovenkant wordt. Laat hem zo volledig afkoelen.
Klop voor de botercrème de boter luchtig in een keukenmachine.
Voeg als het bijna klaar is de poedersuiker toe. Smelt ondertussen de witte chocolade en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de afgekoelde witte chocolade voorzichtig door de botercrème.
Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Strooi je favoriete sprinkles over de cake en snij hem in stukken. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Ik heb voor deze cake rode kleurstof en aardbeien smaakstof gebruikt. Je kunt hem ook zonder kleurstof en smaakstof maken - voeg dan een beetje vanille extract toe. Voor de roze kleur heb ik een mix van de aardbeien smaakstof en een paar druppels rode kleurgel gebruikt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.